Intialainen päähieronta

Tässä puhdistavan virkistävässä ja rentouttavassa päänhieronnassa käydään hartioiden, yläselän, niskan ja pään eri alueita läpi. Hieronta tehdään kuivaan hiukseen istuessasi ja vaatteet päällä. Hieronnassa käytetään luomuöljyä, joka valitaan ihosi tarpeiden mukaan. Myös eteerisillä luomuöljyillä voidaan vaikuttaa hoidon aikana tunnetiloihin, esimerkiksi piristämällä tai vaikka rauhoittamalla. Hieronnan jälkeen hiukset pestään ja kuivataan, hoito kestää noin 45-60 minuuttia yksilöllisesti.
Virkistävä tapa aloittaa päivän askareet, esimerkiksi kokonaisvaltaisen “stressipesun” hyödyt:

 • Parantaa verenkiertoa pään sekä niska- ja hartia-alueella, joka myös vilkastuttaa hiusten kasvua
 • Edistää kuona-aineiden poistumista, puhdistaa
 • Auttaa keskittymään ja selkeyttää ajatuksia
 • Virkistää
 • Voi auttaa jännityspäänsärkyyn tai migreeniin
 • Vähentää stressiä
 • Rentouttaa

Esteitä hoidolle voivat olla kovat lääkekuurit, loppuvaiheen raskaus, syöpähoidot, epilepsia tai pään alueen verenkiertoon liittyvä sairaus.

Merilevähoito

Merilevä on irlantilaista meriruohoa, joka on puhdistettu ja kuivatettu. Se sisältää C-, D- ja E-vitamiineja, kivennäisaineita, mineraalisuoloja, magnesiumia, kaliumia, fosforia, rautaa, rasvahappoja ja hivenaineita. Merilevä sisältää myös paljon jodia, joka on myös hiusten kasvulle tärkeää. Merilevä on syväpuhdistava ja kosteuttava hoito. Merilevää suositellaan myös puhdistuksena ensimmäisen kasvivärjäyksen alle. Kovin rakennevaurioituneelle hiukselle hoito ei sovi. Hoitokäsittely kestää noin 10-60 minuuttia, riippuen hoidon tarkoituksesta.
Merilevähoidon hyödyt:
 • Kosteuttaa kuivaa hiuspohjaa, hyvä hoito hilseeseen
 • Pehmentää ja napakoittaa kuivaa luonnonkiharaa tai taipusaa hiusta
 • Kirkastaa luonnontilassa olevaa vaaleampaa hiusta
 • Toimii värin ”raikastajana” kasvivärjäyskertojen välissä
 • Puhdistaa hiustupet
 • Puhdistaa kemikaalikuormaa hiuksista ja hiuspohjasta
 • Puhdistaa raskasmetalleja -kuparia ja rautaa- hiuksista ja hiuspohjasta
 • Valmistaa hiuksen hyvin ensimmäiseen kasvivärjäyskertaan syväpuhdistaen epäpuhtaudet, jolloin väri pääsee kiinnittymään hiuksen pintaan paremmin

Savihoito

Tämä luonnon oma laastari sisältää runsaasti silikaa (piioksidia), joka on piin ja hapen yhdiste. Se sisältää myös rautaa, alumiinia, magnesiumia, kalkkia, kaliumia, natriumia ja titaania, joka ei ole vahingollista kiviainekseen rakentuneena. Hiusten hoidossa savi on voimakas puhdistaja, joten kovin voimakkaasti käsitellyille hiuksille se ei sovi. Hoitokäsittely kestää noin 10-60 minuuttia, riippuen hoidon tarkoituksesta.
Savihoidon hyödyt:
 • Rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa, esimerkiksi ihotulehdukset, psoriasis
 • Edistää haavojen sulkeutumista
 • Hillitsee rasvoittumaan taipuvaista hiusta ja samalla “kohottaa” hiusta antaen volyymia
 • Syväpuhdistaa kemikaaleja hiuksista
 • Puhdistaa hiusnystyt tehokkaasti, jolloin hiuksella on tilaa kasvaa
 • Tuo kirkkautta, kosteutta ja ryhtiä luonnonhiuksiin
 • Puhdistavana hoitona tai pesuna ennen kasvivärjäystä

Yrtit hiustenhoidossa

Ekokampaaja käyttää erilaisia yrttejä hiuspohjan ja hiusten hoitamisessa, sekä kasvivärjäyksissä. Yrttejä on myös kotimaisia, mutta suurin osa tulee sieltä, missä on niille paremmat kasvuolosuhteet, kuten Intiasta. Yrteissä on valtavasti mahdollisuuksia ja hoitotarkoituksia. Niillä voidaan esimerkiksi kosteuttaa, rauhoittaa, puhdistaa, sekä ryhdistää hiuspohjaa. Hiusten pituuksille saadaan myös kaunista kiiltoa näillä luonnon omilla antimilla. Yrttihoidot sopivat lähes kaikille. Sarjahoitona saadaan tehokkaammin apua esimerkiksi hiuspohjan kuivuuteen. Hoitokäsittelyn kesto noin 45-60 minuuttia.

Hiusten värjääminen kasveilla ja yrteillä luonnollisesti

Kasvivärit eivät ole nykyajan keksintö, vaan kasveilla ja niiden yrteillä on jo tuhansia vuosia sitten pyritty muuttamaan hiusten sävyä ja tummuutta. Koulutetun ekokampaajan käyttämät puhtaat kasvivärit sisältävät hennaa, indigoa ja cassiaa, joihin yhdistetään myös yrttejä luomaan uniikkeja ja hoitavia värejä. Lopputulokseen vaikuttaa hiusten oma luonnollinen väri, kunto ja edelliset käsittelyt. Myös oma ja veden pH vaikuttaa tulokseen. Kasvivärit eivät vaalenna hiusta, mutta ne voivat hieman kirkastaa hiusten omaa luonnollista sävyä. Kasvivärit kypsyvät ja syventyvät käsittelyn jälkeen noin 3-7 päivää.
Ensimmäisen kasvivärjäyksen alle on suositeltavaa tehdä syväpuhdistus merilevällä tai savella, jotta hiuksista saadaan kaikki kemiakaalien jämät pois. Jos hiuksesi ovat kovin vaalennetut tai ns. läpivärjätyt, niin haluttuun tulokseen voi mennä useampi kerta, mutta aika palkitsee ja kasvivärit hoitavat samalla rakennevaurioituneita hiuksia. Kasvivärit paranee vain ajan myötä, eivätkä kovin helposti lähde hiuksesta pois, joten kovin vaihtelunhaluiselle tämä ei ole välttämättä oikea valinta. Osittain harmaat tai raidoitetut hiukset eivät ole este värjäykselle, ne jäävät kirkkaampina näkyviin lopputuloksessa tai peittävämpiä sävyjä saadaan aikaan kaksoisvärjäyksellä. Täysin harmaata tai vaaleaa hiusta monta astetta tummentaessa tehdään kaksoisvärjäys. Kasvivärit kiinnityvät hiuksen pintaan, joten kasvuraja on usein pehmeämpi ja luonnollisempi.

Energialeikkaus kokonaisuus

Hiusten energialeikkaus on puhdistava kokonaisuus, jossa sisäinen ja ulkoinen kauneus yhdistyvät. Energialeikkaus alkaa aina intialaisella päähieronnalla. Hieronta aktivoi verenkiertoa ja näin aloittaa puhdistusprosessin, kun kuona-aineet pääsevät liikkeelle. Hieronta myös poistaa jännitystä ja valmistelee rauhalliseen leikkausprosessiin. Leikkauksen aikana hiusta kammataan paljon, joka kuljettaa hieronnan aikana liikkeelle lähtevät kuona-aineet pois.
Energialeikkaus on teknisesti tarkka kerrostettu leikkaus, jossa liikutaan hiuksen luonnollisen kasvusuunnan mukaisesti rikkomatta hiusta tai pakottamatta mihinkään muotoon. Kun hiusta leikataan vain leikkaus saksia käyttäen niin sanotusti ehjäksi ja poistaen kulmia, se imee paremmin kosteutta itseensä ja alkaa myös voimaan paremmin. Tähän voi mennä muutama käsittelykin, riippuen hiuksen kunnosta ja lähtötilanteesta. Hius alkaa löytämään luonnollisen tuen, jolloin se ei vaadi niin paljon laittamista. Hiuksista tulee siis helpot ja jopa taipuisat ilman ylimääräistä laittamista, luonnollisesti. Energialeikkus ei sovi kovin käsitellyille tai permanentatuille hiuksille, jossa hiuksen luonnollinen kasvusuunta on muutettu rakennekäsittelyllä tai sen rakenne on vaurioitunut.

Savikirkastus

Savikirkastuksella saadaan luonnollisen pehmeitä n. 1-3 astetta vaaleampia kullan, hiekan, toffeen ja lämpöisen eri sävyjä hiuksiin riippuen pohjaväristä. Luonnostaan vaaleampaan hiukseen saadaan kirkkaampia vaaleita. Savikirkastus koostuu savesta, soodasta ja vetyperoksidista, joka hajoaa luonnollisesti.
Kirkastus ei sovi kemiallisesti – tai kovin tummille kasvivärjätyille värjätyille hiuksille, permanentatuille, sekä jos epäilet että hiuksissasi on rautakertymää. Savikirkastus voidaan tehdä raidoittamalla tai koko hiukset voidaan myös kirkastaa riippuen lähtötilanteesta.
SuKE logo